HOME

GEEN MENS IS DEZELFDE

Geen mens is dezelfde, dat is maar goed ook, want iedere persoonlijkheid geeft op geheel eigen wijze kleur aan het leven. Aan dat van jezelf, maar ook aan dat van de ander. 

En hoe graag we het ook willen, niet ieder moment in een mensenleven is even groots en meeslepend. Als iemand ziek wordt, begint in veel gevallen een tijd die zeker niet altijd even gemakkelijk is. Dan begint de tijd dat je enorm wordt teruggeworpen op jezelf en je het niet meer ziet zitten.  

Onze samenleving krijgt in toenemende mate te maken met (de gevolgen van) dementie. Dat begint soms al met een gevoel dat iets niet helemaal klopt. Dat kan vergeetachtigheid zijn dat we allemaal weleens hebben. Maar wanneer die vergeetachtigheid wat hardnekkiger is, kan dat een signaal zijn dat er iets mis is.

Op die manier worstelen veel mensen zich door die eerste onzekere tijd waarin allerlei doemscenario’s zich aandienen. En de dokter? Laat die zich vooral nergens mee bemoeien, want een gesprek met hem en haar kan weleens bevestigen waar u al die tijd zo bang voor bent geweest. Kortom, u worstelt. Het gaat niet lekker op het werk. Misschien heeft het wel uw baan gekost. En met uw partner samen is het ook moeilijker dan alle jaren ervoor.

Herkent u dit? Loopt u ook met duizend en een vragen rond, maar kunt of durft u ze niet hardop te stellen? Speciaal voor u hebben wij, gewone inwoners van deze stad het Odensehuis opgericht. Een speciale plek voor mensen met geheugenklachten en beginnende dementie. Een plek waar u naartoe kunt om eens met iemand te praten, maar ook om anderen te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, aan een activiteit mee te doen, waar u verhalen kunt ophalen maar ook weer eens ouderwets kunt lachen!

Zo’n plek is het Odensehuis. Geen toestanden en moeilijk gedoe, want het proces waarin u zich bevindt is al ingewikkeld genoeg.

 

Het Odensehuis Den Helder is er om iedereen die zich in het proces van beginnende dementie bevindt, te helpen om zijn of haar leven zelfstandig moge te kunnen laten voortzetten zodat u een zo gewoon als mogelijk, alledaags leven kunt blijven leiden.
En wilt u dat groots een meeslepend? Dan vindt u ook in ons de ideale partner.

Wij zijn er voor u, maar ook voor uw partner als u die heeft. En voor uw familie en vrienden en anderen die naar u omzien.

Wij nodigen u van harte uit om kennis met ons te komen maken!

 

Peter Wijnants

WAAR KUNT U ONS VINDEN?

Kemphaanstraat 24 B
1781 WS  Den Helder

LOOP GERUST EENS BINNEN
Dit kan iedere donderdag  van 12.00 tot 16.00
Elke laatste donderdag van de maand gaan we op stap.

Binnenkort leest u op deze site alles over de activiteiten

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen!

Ons nummer is: 06 46 264 719 en
06 51 11 00 14

U kunt ons mailen!

Ons email adres is: contact@odensehuisdenhelder.nl